Lyse, Blåtann og Grønningen er bollefisker på stadig nye eventyr. De bor i Gufsesumpen, der elva renner ut i havet, sammen med pappaen sin. På sine svømmeturer møter de plastspisende hvaler, sultne isbjørner, havguder og kontaktsøkende monstre. Reddiker og andre krafsekryp gjemmer seg i skyggene. Alle sammen er berørt av de store endringene i havet. De nysgjerrige bollefiskene stiller spørsmål til alle de møter. Hver dag byr på nye eventyr, og nye spørsmål og svar om livet i havet.

Klikk her for bestilling av bøker

1

Første bok i serien om bollefiskene!

Lyse, Blåtann og Grønningen våkner av røde armer som krafser omkring. Lyse roper på pappaen, som bare snorker og sover. Bollefiskene må gjennom flere farlige hendelser før de finner ut hvem som eier de røde armene. Kveldsmat med sjøgress-salat fra egen hage avslutter en spennende dag.

2

Andre bok i serien om bollefiskene!

Lyse, Blåtann og Grønningen våkner av snikende lyder fra sjøgresset. De roper på pappa, som bare snorker og sover. De leter etter det som lager lyder og tramper gjennom sjøgresset. Et underlig vesen spretter fram. Det er havguden Neptun som leter etter treforken sin. Og hvor er havet? Bollefiskene hjelper Neptun med å løse problemene. Før han legger veien mot havet med plast til gjenbrukstasjonen sin, er det kveldsmat med sjøgress-salat i Gufsesumpen

3

Tredje bok i serien om bollefiskene!

Lyse, Grønningen og Blåtann våkner av noen underlige lyder. De roper på pappaen, som bare snorker og sover. Bollefiskene spretter ut av sengene sine og leter etter lydene. Omsider kommer de til Dypepølen og finner hvalene Torval og Trine. Torval har forferdelig vondt i magen av plasten han har spist og må reddes. Etter redningsdramaet avsluttes dagen i Gufsesumpen, med bunndyr og sjøgress-salat til kveldsmat.

4

Fjerde bok i serien om bollefiskene!

Lyse, Blåtann og Grønningen våkner av noe som flagrer omkring i Gufsesumpen. Det er ikke en sommerfugl, men ei bok om en isbjørn som bor på Svalbard. Blåtann leser høyt om isen som smelter og maten som forsvinner. Pappaen våkner og vil ha dem i arbeid på sjøgressåkeren. På veien kommer de ut i Dypepølen og treffer igjen hvalene Torval og Trine. Plutselig dukker et isbjørnhode opp. Hvorfor er den her, og ikke på Svalbard? Og vil isbjørnen Isak ha sjøgress-salat til kveldsmat?

Gufsesumpen er laget av:


Øyvind Lothe Illustratør

Øyvind Lothe, illustratør og grafiker bosatt i Bergen har arbeidet med konseptet Gufsesumpen siden 2012 ved siden av sin jobb som designer. De siste årene har konseptet blitt videreutviklet sammen med Ada Freng (tekst). Dette samarbeidet har endt opp med fire bøker og flere filmer i Gufsesumpserien. I tillegg til dette prosjektet har Lothe vært aktiv med serier av linosnitt for kunstscenen i Bergen.

Bildene kan ses på: http://reinelinjer.no/lothe/


Ada Freng Forfatter

Ada Freng er pedagog, bosatt i Bergen, og har arbeidet med barn i barnehager og med utdanning av barnehagelærere. Hun har alltid vært interessert i bøker og fortellinger for barn. De siste årene har hun utviklet Gufsesump-universet sammen med Øyvind Lothe. Dette har til nå resultert i fire bøker og flere filmer.

Forfatterne